Szelíd dorgálást kaptam antréé-től, mely szerint "Tényleg csak akarni/tenni kéne a dolgokért, mert lehet.
Nem morgolódni, meg duzzogni... (tipikus magyar hozzáállás, sajnos) :/ " Igaza van, most néhány jó dolog, melyek leginkább az utóbbi napok csapadékos időjárásának köszönhetőek.
A jókora eső nagyrészt eltakarította útjainkról a lócitromokat, köszönjük.
A Strandi út melletti leégett földek örvendetesen regenerálódnak, ma reggel készítettem a képeket
, kb. három héttel vagyunk a tűz után.

Az aljnövényzet szép zöld, remélem, a fák és a bokrok is helyrejönnek. Néha szükség van az ilyen radikális beavatkozásra.
(Akármi is volt a tűz oka, abban a szárazságban egy eldobott csikk is meggyújthatta a területet.)

 

 

 

 

 

Más. Nemrégiben kezembe került az áporkai újság (milyen ötletes név: HÍRZÁPORKA), ebben olvastam az ottani telekadó-rendeletről. Ott sem volt könnyű megalkotni, módosították is, viszont a cikkben a polgármester igen szépen leírta, miért van rá szükség, miért annyi, amennyi. Náluk bel- és külterületen egyaránt 7 Ft/m2. Összehasonlításul: Kiskunlacházán belterület 35 Ft, külterület 5 Ft! Ráadásul nálunk sokkal-sokkal nagyobb a külterület! Mennyit akar az Önkormányzat kaszálni? Úgy tudom, mostanában kapják a bevallásokat az érintettek, nem tudják mire vélni, miért ez a nagy teher.
Egyelőre ennyi, de ha több infóm lesz, folytatom a témát.
Legyen szép hétvégétek, most hosszabb is lesz a Pünkösd végett.


Szerző: Lacházi_polgár  2012.05.24. 09:30 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lachazaespereghirek.blog.hu/api/trackback/id/tr194543166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása