Nos, persze egy blog nem köszöntőkből áll.
Csapjunk a lovak közé! Volt szerencsém részt venni a Pénzügyi és Fejlesztési bizottság április 18-i ülésén. Sok minden volt napirenden, készítettem hangfelvételt, jajj, négy és fél óra.
Amit így első blikkre elmondanék: a szennyvíz-közmű beruházás ősz derekán, ha minden jól megy, elindul. Talán megvan a projekt-menedzser és a műszaki kivitelezésért felelős mérnök is. (Utóbbi nekem nagyon szimpatikus és helyi lakos.) Jó sok pénzbe kerül és asszem jókora felfordulás lesz. Remélem, megéri, és a befejezés után nem kell szagolnunk a szippantós autók bűzét (meg az árokba engedett szennyvízét). Igen, a legfontosabb a környezetvédelem, hiszen, reméljük, a gyerekeink és unokáink is itt fognak élni.
Azután szó volt még a költségvetésről, valahogy a tavalyi évről találtak ötvenegynéhány-millió forint maradványt, de szerencsére rögtön megtalálták a helyét is, ahova el lehet (kell) költeni.
Majd szóba került a helyi telekadó-rendelet módosítása (vita volt), javasolták módosítani az SzMSz-t, következett egy kérés a meglévő szennyvíz-hálózat csatlakozására, ezután egy buszmegálló felújítása került szóba, de arra valószínűleg nem lesz elég pénz a költségvetésben, máshogy próbálják megoldani.
Amiről most írtam, az javaslat formájában kerül a Képviselő-testület április 23-i, hétfőn, 17 órakor kezdődő ülése elé.

Azért elég szubjektív voltam, de négy és fél órát nehéz belesűríteni pár mondatba.  Be is fejezem, de még valami: sokan bántják a képviselőket, de higgyétek el, tényleg felkészülve érkeztek (már aki időben megkapta az anyagot) és komoly, érdemi hozzászólásokkal tették próbára a hivatal embereit.
Aki nem hiszi, a Tanácsterem ajtaja nincs bezárva ilyenkor, most egyedül ültem ott, mint lacházi polgár, de hátha egyszer pótszékeket kell betenni.
(Vagy neten nézhetjük a közvetítést.)
Kellemes hétvégét!


 

Szerző: Lacházi_polgár  2012.04.19. 21:05 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lachazaespereghirek.blog.hu/api/trackback/id/tr734461825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pereg_ 2012.04.24. 10:25:42

Örülök, hogy van ilyen blog! :)
Csak azért szeretnék hozzászólni, mert nem vagyok biztos benne hogy szippantó-autó mentesek lehetünk ténylegesen. Sajnos nálunk (az utcában pereg, régi 51-es út) a mai napig nem készült el a szennyvízcsatorna.
De a kevesebb néha több. :)

Lacházi_polgár 2012.04.24. 11:46:02

@pereg_: Köszi az első kommentet! :))

gyulavitéze 2012.05.01. 06:56:24

Útfelujitásokra még várni kell 2évet mert csak akkor lessz választás,de nem csak az utakkal van itt probléma uraim...........

Lacházi_polgár 2012.05.01. 07:30:05

@gyulavitéze: Valóban érdekes az összefüggés a választások és az útfelújítási láz között... Milyen problémákra gondolsz még?
süti beállítások módosítása