Gyorsan, frissen, ízibe!
Ma részt vettem a címben említett bizottság ülésén. Hát, megint roppant érdekes volt! Este hatkor kezdődött, én az első (nem tudom, tartottak-e többet) szünetben jöttem el (kb. 20:25), tkp. a szennyvíz-közmű beruházás napirendi pontja miatt voltam ott, ez a szünetig lezajlott. Érdeklődő polgárok, velem együtt 3.
Az elején a Vásártéren lévő önkormányzati területek belterületbe vonásáról és értékesítéséről volt szó, erről ennyit, kell a pénz a beruházáshoz! (Ezt betervezték az idei költségvetésbe.)
Következett a kiszemelt belső projekt-menedzser újbóli meghallgatása, itt vita kerekedett, mikortól alkalmazzák, végül győzött május 15, majd jó pár kérdés-válasz után mindenkit meggyőzött, ő a legjobb választás Kiskunlacházának, hogy ezt a nagy beruházást az önkormányzat részéről felügyelje, levezényelje. (Kissé pongyola fogalmazás ez így, de kb. ez lesz a feladata.) Gulyás Róbert a neve, ha legközelebb találkozunk, készítek egy interjút vele. Rám jó benyomást tett, remélem, a nagyközség is jól jár az alkalmazásával.
(Mivel ez nem hivatalos oldal, egyetlen közszereplőt sem fogok urazni.)
Ezután következett polgármester felvetése, melyben kérte, a PÜB javaslatára a KT (Képviselő-testület) erősítse meg javaslatát Tóth Imre külsős alpolgármester projekt-koordinátori megbízására. Itt aztán jókora, személyeskedésektől sem mentes, parázs vita kerekedett! Érvek: sokat tett a faluért, sokat tesz a közösségért, tapasztalt ember. Ellenérvek: megosztó személyiség, sokan nem kedvelik, a Sportcsarnok projekt felemás kivitelezésében is nagy része van.
Jó hosszú összecsapás után megszavazták, hogy a KT elé terjesztik megbízását.
Szünet, én elindultam haza. Elejtett megjegyzésekből hallottam, még 1/2 11 - 11-ig is eltarthat a többi napirendi pont megtárgyalása. Nem irigyeltem a maradókat!
Ha kommentezni támad kedvetek, rajta! Kérdésekre is szívesen válaszolok (ha tudok).

Szerző: Lacházi_polgár  2012.05.02. 21:55 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lachazaespereghirek.blog.hu/api/trackback/id/tr664485259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacházi_polgár 2012.05.03. 18:46:41

Nos, Akácvirág megkért, közvetítsem néhány gondolatát. Legyen... "Ha már egyszer úgy döntöttek, hogy legyen belső projekt-menedzser, nem lehetett volna valaki rátermett személyt a nagyközségben találni? (Helyismeret, jóval kisebb (utazási)költség." Az illető úrnak sem helyismerete, sem szennyvíz-közmű beruházással kapcsolatos tapasztalata nincs. ???
A nagy kérdés: ha a polgármester a Képviselő-testület felhatalmazása nélkül is megbízhatta volna Tóth Imre külsős alpolgármestert a projekt-koordinátori feladatok ellátásával, miért van szükség a KT jóváhagyására? Lehetséges válasz: ha Tóth Imre kudarcot vall, vagy a projekt elszáll, nem valósul meg, a képviselők lesznek felelősek az egész csődtömegért, ideértve a falu teljes leamortizálódását.
Hmm...
süti beállítások módosítása