(idézet Bródy János dalszövegéből)


Folytatom, ahol abbahagytam, de még vissza kell térnem felelős szerkesztő asszony cikkéhez. A "Sötét alakok... sötét órák..." címűröl van szó. Ebben közel 2000 aláíróról (támogatóról) beszél, de ha megnézzük (megnéztem! [Sőt, elég sokáig fenn volt a honlapon az erről készült videó-felvétel. Aztán levették. Hmmm...]) a 2011. május 2-ai KT-ülés jegyzőkönyvét, Németh Józsefné Marika több, mint 1300 aláíróról tett jelentést. Ehhez képest szerkesztő asszony által említett "a majd 2000 aláíró" kissé túlzónak tűnik. Talán nem ártana rendesen megszámolni. Sajnos, számolási és elszámolási problémák igen gyakran előfordulnak a mi kis falunkban... (pl. Kiskunlacháza halmozottan hátrányos helyzetű költségvetési elszámításai). Sajnos, nyilvános jegyzőkönyvet nem fogunk látni, mivel ez bizottsági ülés volt. Igen, mert a "nem szó szerinti idézet, csak összefoglaló"  olyan mintha elmeséled, milyen az a finom bor, amit ittál. Senki nem tudja meg, mi az igaz, egészen más elképzelései lesznek.
(Agylobbanásom van, ezért le kell írnom egy furcsaságot: volt egy vállalkozói fórum, melyet a polgármester tartott 2012. január 20-án a Művelődési Házban. Jó hosszan belenyúlt az éjszakába. Erre kijön a februári újság, melyben egy hmmm... furcsa cikk, Németh Attila nevével, kommentálja az ott elhangzottakat. Nos, gratulálok Attilának, aki a fórum után megírta cikkét, és  le is adta január 20-án, 24 óráig és így az meg tudott jelenni a februári újságban. Hiszen tudjuk: lapzárta minden hónap 20-án! Ráadásul a jobbikos hirdetése is milyen szépen odafért arra az oldalra! Gondolom, jól ismeri a szerkesztő asszonyt.)
Volt egy érdekes megjegyzése az egyik képviselőnek: amikor fizetős volt az újság (150.-Ft/db!), havonta 270 példányt adtak el. (Nem szó szerinti idézet, de jegyzőkönyvben megnézhető, 2011.05.02.) Akkor hol volt ez az 1300-közel-1400-csaknem-2000-ember?)
Nna, visszatérve a júniusi újságra. A hetedik oldalon a két köszönet-nyilvánítás azért tetszett, mert tényleg megérdemlik. Tiszteletem a Kunépszolg Kft. dolgozóinak, ők nagyon sokszor erőn felül teljesítenek, mindenhol ott vannak, ahol kell. (Gondolom, ezért kapott az igazgató oly szép prémiumot.)
Sok megjegyzésem nincs Dr. Kovács Béla és Dr.  Gyurik Mária cikkeihez, csak annyit, Rejtő Jenő után szabadon: olyan, mint egy nyári öltöny mellénye - céltalan és fölösleges.  Az ilyen magyarázatokkal tele a padlás!
A 9-ik oldali cikk (Árvíz Hencidán) tetszett nagyon. Igen, ez ebbe az újságba való, helytörténet és a térképvázlaton azok a peregi ragadványnevek!
Zákány Erzsébetnek köszönöm a sok hasznos tanácsot, melyeket már oly régóta közzé tesz az újságban.
Most következzenek a kémcsövek titkai. A helyi laborral kapcsolatos csatározásokkal nem szeretnék foglalkozni
Azért az rosszul esett, hogy a páciensnek nem kell érteni a leletét. Miért? A tudás hatalom.  Régen úgy volt, az orvos felírta a gyógyszert, kiváltottad, aztán vagy használt, vagy sem. Ám azért a XXI. században szeretném tudni, mi és miért van. Talán nem kéne így ledegradálni a pácienst (beteget - lehet, még nem is az).
Nos, egyelőre ennyi elég, a többi oldal pont azt a hasznos funkcióját hozza (helyi hírek, események hirdetése), amiért az újság megszületett.
Gyönyörű idő lesz a hétvégén, szórakozzatok jól!




Szerző: Lacházi_polgár  2012.06.09. 13:56 Szólj hozzá!

(idézet Bródy János dalszövegéből)

Nagy örömömre már elsején megkaptam a Mi újságunk nyomtatott példányát (neten még nincs... hmm). Elolvastam, áttanulmányoztam. Elgondolkodtam. Most egy kis elemzés következik az újságról, átlag felhasználói szemszögből. (Nekem nincs újságírói képzettségem, csak úgy jár az agyam...)
A címlap kiváló, gratulálok Pfeifer Rikárdnak, tiszteletem a munkájáért! Ez egy fontos és különleges dolog, hogy ilyen madár(pár) él a mi környezetünkben. Várom a további híreket!
A 2. és 3. oldal is jó, a sok szép, színes képpel. Örülök szerkesztő asszony cikkének, tényleg, miért kell tönkretenni, ami szép (elég komoly összegbe került ez a játszótér), és tényleg, miért ilyen poros, jellegtelen, ápolatlan és igénytelen a mi falunk? (A fő utcánk, Dózsa-József Attila brrr... és nem az út minőségére gondolok. Azért vannak szép utcák is!)
A 4. oldal tök jó, hátha ezek a gyerekek tesznek az igénytelenség ellen.
5. oldal. Sajnos, a Pénzügyi- és Fejlesztési Bizottság 2012.05.02-i nyílt ülésén nem voltam ott, ezért csak annyit: a jegyzőkönyvek kb. 1 hónapja kerültek föl a honlapra. (Most is csak április 23-ig vannak!) Tudtommal az aláírásgyűjtés sem a legtisztább eszközökkel történt, sok nyugdíjas azt sem tudta, mit ír alá. Egyébként gratulálok a gyűjtőknek, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi aláírást össze tudtak szedni! (Ha netán közéleti szerepre vágynék, biztos alkalmaznám őket. Őt???)
6. oldal: Vincze-Kátai László kezdeményezésével maximálisan egyetértek. Cikkének tartalmával nem igazán, szerintem az új dolgokra törekvést erősíteni kell. Amennyiben úgy látja, hogy kérdőívét jó lenne feltenni erre a blogra, kérem, küldje el, hiszen másképpen, de mindketten ugyanazt szeretnénk, a nagyközség fejlődését és a polgárok életének javulását. Tisztelettel.

(folyt. köv. a 7. 8. oldaltól, bocs')

Szerző: Lacházi_polgár  2012.06.03. 09:27 Szólj hozzá!

Már 2 héttel ezelőtt meg kellett volna írnom ezt a posztot, de valahogy most jutottam el ide.
Sajnos, a romló életkörülmények hatására egyre több bűncselekmény történt, történik. A temetőben idős asszonyokat támadtak meg, pénztárcát, mobiltelefont raboltak tőlük, bácsinak postás hozta a nyugdíjat, de valaki rögtön elrabolta tőle, raktárakat, tárolókat törnek fel ismeretlen (vagy ismerős?) valakik, és visznek mindent, ami mozdítható.
Nem bántom a rendőrséget, végzik a dolgukat, ezeket megakadályozni nem tudják és többször előfordul az is, hogy a megtámadott felismeri a támadót, mégsem meri azonosítani. Tart a bosszútól.
Mi pedig megtehetjük, hogy figyelünk egymásra, szomszédokra, öregekre. Legalább ennyit.
Egy jó hír a végére:
a piactéren levágták a füvet (gazat)! Ideje volt, elég gyalázatosan nézett ki!

Szerző: Lacházi_polgár  2012.06.03. 08:47 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása