Szeretek motorozni, főleg ilyen szép időben. Ez magánügy. Ám az már nem, milyen katasztrófálisak az utak Lacházán és Peregen egyaránt. Szerencsés helyen lakom, előttem jó minőségű aszfaltozott út van, de mikor elindulok, kettőt kanyarodok, sírni támad kedvem. Ennyi gödröt, gányolt, toldozott-foldozott, pusztuló utat talán csak Budapesten lehet látni. Ha ebben akarjuk a fővárost utolérni, jól haladunk... Csak az önkormányzati utakról írok, az 51-es, a régi és az új, akármilyen is, nem ide tartozik. Legrosszabbak a kereszteződések, gödör mellett gödör, ágaskodó csatorna- és tűzcsap-fedelek. És ezek csak az "aszfaltozott" utak! Ahol sóderes, ott szegény lakosok a hullámvasút mellé még a port is nyelhetik (vagy elraktározzák a házukban).
Tudom, illetve remélem, ősszel elindul a szennyvíz-projekt. Nagy felfordulások, ásások, túrások lesznek. A befejezésig nem érdemes felújítani az utakat. De nem lehetne addig legalább az otromba lyukakat betömni, kicsit símítani az egyenetlenségeken, esetleg a kereszteződésekben valami aszfaltot, vagy betont ráhúzni?
Jó csikktartó, ugye?
Na, talán ennyi háborgás elég mára.


Kellemes majálist!
 

 

Szerző: Lacházi_polgár  2012.04.30. 10:09 Szólj hozzá!

Sajnos, nem tudtam elmenni a hétfői, 23-ai KT-ülésre, így nincs beszámoló.

Vasárnap, 16 óra, Pereg - Tápiógyörgye focimeccs

Tudja valaki, mikor jön a Die Hard 5 forgatni a reptérre?

Szép hosszú hétvégét!

Szerző: Lacházi_polgár  2012.04.26. 05:27 Szólj hozzá!

Nos, persze egy blog nem köszöntőkből áll.
Csapjunk a lovak közé! Volt szerencsém részt venni a Pénzügyi és Fejlesztési bizottság április 18-i ülésén. Sok minden volt napirenden, készítettem hangfelvételt, jajj, négy és fél óra.
Amit így első blikkre elmondanék: a szennyvíz-közmű beruházás ősz derekán, ha minden jól megy, elindul. Talán megvan a projekt-menedzser és a műszaki kivitelezésért felelős mérnök is. (Utóbbi nekem nagyon szimpatikus és helyi lakos.) Jó sok pénzbe kerül és asszem jókora felfordulás lesz. Remélem, megéri, és a befejezés után nem kell szagolnunk a szippantós autók bűzét (meg az árokba engedett szennyvízét). Igen, a legfontosabb a környezetvédelem, hiszen, reméljük, a gyerekeink és unokáink is itt fognak élni.
Azután szó volt még a költségvetésről, valahogy a tavalyi évről találtak ötvenegynéhány-millió forint maradványt, de szerencsére rögtön megtalálták a helyét is, ahova el lehet (kell) költeni.
Majd szóba került a helyi telekadó-rendelet módosítása (vita volt), javasolták módosítani az SzMSz-t, következett egy kérés a meglévő szennyvíz-hálózat csatlakozására, ezután egy buszmegálló felújítása került szóba, de arra valószínűleg nem lesz elég pénz a költségvetésben, máshogy próbálják megoldani.
Amiről most írtam, az javaslat formájában kerül a Képviselő-testület április 23-i, hétfőn, 17 órakor kezdődő ülése elé.

Azért elég szubjektív voltam, de négy és fél órát nehéz belesűríteni pár mondatba.  Be is fejezem, de még valami: sokan bántják a képviselőket, de higgyétek el, tényleg felkészülve érkeztek (már aki időben megkapta az anyagot) és komoly, érdemi hozzászólásokkal tették próbára a hivatal embereit.
Aki nem hiszi, a Tanácsterem ajtaja nincs bezárva ilyenkor, most egyedül ültem ott, mint lacházi polgár, de hátha egyszer pótszékeket kell betenni.
(Vagy neten nézhetjük a közvetítést.)
Kellemes hétvégét!


 

Szerző: Lacházi_polgár  2012.04.19. 21:05 4 komment

Kedves lacházi és peregi polgárok, lakosok, ismerőseim!
Kovács István vagyok, születésem óta rövid megszakításokkal itt élek, Kiskunlacházán. Szeretem ezt a falut (nagyközséget) és ezért határoztam el, hogy létrehozom ezt a blogot.

Teljesen nyitott vagyok, minden érdekel, ami a többieket érdekelheti.
De! Én csak egy vagyok közületek, ezért szükségem van a Ti segítségetekre, azaz információkra, hírekre.
Sok minden történik itt, amiről nem tudunk, vagy nem akarják, hogy tudjunk róla.
Szívesen fogadok minden információt és közzé is teszem.
Tehát akár e-mailben, akár kommentben, kérlek küldjetek minél több jelzést, hírt.
Nos, egyelőre ennyit, várom jelzéseiteket.
Email: kovacs.istvan26@index.hu



Szerző: Lacházi_polgár  2012.04.19. 19:52 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása