Kedves Lacháziak és Peregiek! Folytatom írásomat a helyi közéletről, amennyiben érdekel, katt a továbbra!

 



Igen, a Hatház úti per...
Bekövetkezett a hatalom szempontjából elképzelhetetlen: elveszítették a pert, minek következtében jókora összeget kellett megfizetni a felpereseknek. A történet közismert, nem is akarom nagyon ragozni, de néhány mozzanatot fel kell elevenítenem a következmények jobb megértése miatt.
2012. augusztus: a Kúria ítélete szerint Kiskunlacháza Önkormányzatának a felpereseknek fizetni kell. Az önkormányzat, jogi tanácsadói véleménye ellenére folytatta a jogi procedúrát, tetemes pénzeket kivéve a közös kasszából.
Az elkövetkező egy évben gyakorlatilag nem történt semmi, pedig a "vezetőség" tudta, fizetni kell, ezt nem is vitatták, csak az összeget, mégsem gondoltak rá egy csöppet sem, hogy valamennyi pénzt át kellene csoportosítani a költségvetésből a jövőre nézve.
2013. nyár vége - ősz eleje(bírósági ítélet): nincs mese, fizetni kell! A végrehajtó bekopogtatott.
Na és ekkor a hatalom megmutatta igazi valóját, a módszer jól ismert:
gyűlöletkampány a felperesek ellen, ezzel együtt fikázás a legnagyobb közösségi oldalon, a talpnyalók kórusának csatarendbe állítása.
Végül is ez visszájára fordult, mikor nagyon sokan a legtöbbet támadott felperest támogatásukról biztosították és (hah, hogyan írjam le publikálhatóan?) fehér zsebkendőt lengetve búcsúztatták az ezüsthajón elvitorlázó "vezetőséget".
Folytatás következik, a tavaly ősz óta történteket írom meg. Egy hét múlva.
Köszönöm, hogy elolvastátok!


Szerző: Lacházi_polgár  2014.03.09. 14:54 Szólj hozzá!

Címkék: pereglachaza

A bejegyzés trackback címe:

https://lachazaespereghirek.blog.hu/api/trackback/id/tr265851157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása