Jókora tűz pusztított május 2-án közvetlen a falu mellett, a Strandi út déli részén. (Köszönet a képekért Medgyes Norbertnek. Facebookon több képet is megnézhettek.)
Sajnos, sok állat is elpusztult. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a közeli házakra nem csaptak át a lángok.
Sok odahordott szemét is megsemmisült, de maradt még bőven! Fel nem foghatom, milyen megfontolásból viszik falu szélére, út mellé, erdőbe egyesek a szemétjüket! A községben jól működik a szervezett szemétszállítás, évente egyszer lomtalanítást is szerveznek, mikor elviszik azt a hulladékot, amit év közben nem. 
Néhány hete az elektronikai szemét begyűjtése történt meg.
Az építési sittet el lehet vitetni konténerrel. Persze pénzbe kerül, nem is kevésbe, mert a lerakási díjat is ki kell fizetni, de az ilyen alkalmi lerakatok felszámolása is költséges és ezt a költséget a közösség fizeti. Vagyis mindenki. Bocs' de hadd ne fizessek más lustasága, nemtörődömsége, alacsony intelligenciája miatt!

Tudom, működik a közterület-felügyelet, és a mezőőri szolgálat is figyel az illegális szemét-lerakókra. Büntetnek is.

(Ez saját kép, 2012.05.06. vasárnap reggel.)

 

 

 


 

 

 

Van egy régi emlékünk. Őseink tudták, hogyan kell jobb belátásra bírni, aki a közösség ellen tesz. Szerintem egy ilyen szégyenkő-bejegyzés többet ér minden büntetésnél.

(Saját kép, mi a véleményetek az ötletről?)




Más. Május 7-én, hétfőn, 17 órakor Képviselő-testületi ülés lesz. Napirend az önkormányzat honlapján elolvasható. Nyilvános!

Szerző: Lacházi_polgár  2012.05.06. 07:46 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lachazaespereghirek.blog.hu/api/trackback/id/tr884490962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása