Nos, persze egy blog nem köszöntőkből áll.
Csapjunk a lovak közé! Volt szerencsém részt venni a Pénzügyi és Fejlesztési bizottság április 18-i ülésén. Sok minden volt napirenden, készítettem hangfelvételt, jajj, négy és fél óra.
Amit így első blikkre elmondanék: a szennyvíz-közmű beruházás ősz derekán, ha minden jól megy, elindul. Talán megvan a projekt-menedzser és a műszaki kivitelezésért felelős mérnök is. (Utóbbi nekem nagyon szimpatikus és helyi lakos.) Jó sok pénzbe kerül és asszem jókora felfordulás lesz. Remélem, megéri, és a befejezés után nem kell szagolnunk a szippantós autók bűzét (meg az árokba engedett szennyvízét). Igen, a legfontosabb a környezetvédelem, hiszen, reméljük, a gyerekeink és unokáink is itt fognak élni.
Azután szó volt még a költségvetésről, valahogy a tavalyi évről találtak ötvenegynéhány-millió forint maradványt, de szerencsére rögtön megtalálták a helyét is, ahova el lehet (kell) költeni.
Majd szóba került a helyi telekadó-rendelet módosítása (vita volt), javasolták módosítani az SzMSz-t, következett egy kérés a meglévő szennyvíz-hálózat csatlakozására, ezután egy buszmegálló felújítása került szóba, de arra valószínűleg nem lesz elég pénz a költségvetésben, máshogy próbálják megoldani.
Amiről most írtam, az javaslat formájában kerül a Képviselő-testület április 23-i, hétfőn, 17 órakor kezdődő ülése elé.

Azért elég szubjektív voltam, de négy és fél órát nehéz belesűríteni pár mondatba.  Be is fejezem, de még valami: sokan bántják a képviselőket, de higgyétek el, tényleg felkészülve érkeztek (már aki időben megkapta az anyagot) és komoly, érdemi hozzászólásokkal tették próbára a hivatal embereit.
Aki nem hiszi, a Tanácsterem ajtaja nincs bezárva ilyenkor, most egyedül ültem ott, mint lacházi polgár, de hátha egyszer pótszékeket kell betenni.
(Vagy neten nézhetjük a közvetítést.)
Kellemes hétvégét!


 

Szerző: Lacházi_polgár  2012.04.19. 21:05 4 komment

Kedves lacházi és peregi polgárok, lakosok, ismerőseim!
Kovács István vagyok, születésem óta rövid megszakításokkal itt élek, Kiskunlacházán. Szeretem ezt a falut (nagyközséget) és ezért határoztam el, hogy létrehozom ezt a blogot.

Teljesen nyitott vagyok, minden érdekel, ami a többieket érdekelheti.
De! Én csak egy vagyok közületek, ezért szükségem van a Ti segítségetekre, azaz információkra, hírekre.
Sok minden történik itt, amiről nem tudunk, vagy nem akarják, hogy tudjunk róla.
Szívesen fogadok minden információt és közzé is teszem.
Tehát akár e-mailben, akár kommentben, kérlek küldjetek minél több jelzést, hírt.
Nos, egyelőre ennyit, várom jelzéseiteket.
Email: kovacs.istvan26@index.hu



Szerző: Lacházi_polgár  2012.04.19. 19:52 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása